Smilehub Varna

Ботокс грижа

Ботокс или как да се разделим с бръчките?

Ботоксът е верен съюзник на жените и мъжете в битката с времето. Инжектирането на ботокс спира стареенето и изглажда кожата по най-бързият известен начин. Ботокс терапията е неизменен спътник в анти ейдж програмата на всяка съвременна жена.

Какво е БОТОКС?

Ботоксът е белтък,които се синтезира от бактерията Clostridium Botulinum. Има седем типа ботулинов токсин ,от тях в медицината се използат тип А и тип Б.

Медицински приложения на ботулинов токсин:
-лечение на мускилнои спазми в областта на лицето и шията

-лечение на двойно виждане в офталмологията

– лечение на хиперхидроза(прекомерно изпотяване)

Стоматологични приложения на ботокса

-лечение на бруксизъм,бруксомания

-лечение на гингивална усмивка

Естетични приложения на ботулиновия токсин:

-модулиране активността на мимическите мускилу на лицето и шията

-намаляване обема на мускулите с цел естетика

Какво да знаем ,преди да изберем ботокс терапия?

От изключителна важност за ефекта на ботокс терапията е изборът на легален ,одобрен продукт за естетични корекции.Освен това всяка една стъпка при съхранението и транспортирането на ботулиновия токсин е от огромно значение за успеха на лечението и липсата на странични ефекти.

При поставянето на ботулинов токсин ние използваме единствения одобрен от FDA ботокс в БЪЛГАРИЯ , по специфична кодова система за инжектиране ,което ви гарантира траен и максимален ефект .

Как действа ботокс?

Бръчките на т.н.хиперкинетични лицеви линии,които се образуват вследствие на мимиката могат да бъдат изгладени чрез релаксиране на дадени мускулни влакна. Инжектирането на ботокс в точно определен мускул или група от мускули предотвратява образуването на бръчки в дадена област или прекратява задълбочаването им,когато вече са се образували.

Ботокс за естетични корекции

1.Корекция на гневна бръчка-
2.Корекция на хоризонтални бръчки на челото
3.Корекция на бръчки тип пачи крак при усмивка около очите
4.Бъни лайнс- бръчки около носа
5.Повдигане на устни ъгли
6.Баркод /Пушачески бръчки
7.Корекция брадичка – тип лимонена кора

Ботокс за стоматологични цели
  • Бруксизъм и бруксомания- характеризира се с несъзнателно съкращание на дъвкателния мускул по време на физическа активност,умствено напрежение ,стрес. В резултат развитието на силата на мускула се развиват редица стоматологични проблеми- изтриване на зъбите,шиечни дефекти ,хиперчувствителност ,фрактури на корените,счупвания на пломби,дисфункция на темпоромандибуларната става. Инжектирането на ботокс директно в мускула спира нервните импулси към него ,което предотвратява нежелателните му движения. Спирайки тези несъзнателни движения пациентите изпитват облекчение- намаляне на болките в челюсттаа
  • Корекция на гингивална усмивка-причинена от хиперфункция на леватора на горната устна