Ботокс грижа

Ботокс или как да се разделим с бръчките?

Ботоксът е верен съюзник на жените и мъжете в битката с времето. Инжектирането на ботокс спира стареенето и изглажда кожата по най-бързият известен начин. Ботокс терапията е неизменен спътник в анти ейдж програмата на всяка съвременна жена.

Какво е БОТОКС?

Ботоксът е белтък,които се синтезира от бактерията Clostridium Botulinum. Има седем типа ботулинов токсин ,от тях в медицината се използат тип А и тип Б.

Медицински приложения на ботулинов токсин:

 1. лечение на мускилнои спазми в областта на лицето и шията
 2. лечение на двойно виждане в офталмологията
 3. лечение на хиперхидроза(прекомерно изпотяване)

Стоматологични приложения на ботокса:

 • лечение на бруксизъм,бруксомания
 • лечение на гингивална усмивка

Естетични приложения на ботулиновия токсин:

-модулиране активността на мимическите мускилу на лицето и шията

-намаляване обема на мускулите с цел естетика

Какво да знаем, преди да изберем ботоксова терапия?

От изключителна важност за ефекта на ботокс терапията е изборът на легален ,одобрен продукт за естетични корекции.Освен това всяка една стъпка при съхранението и транспортирането на ботулиновия токсин е от огромно значение за успеха на лечението и липсата на странични ефекти.

При поставянето на ботулинов токсин ние използваме единствения одобрен от FDA ботокс в БЪЛГАРИЯ, по специфична кодова система за инжектиране ,което ви гарантира траен и максимален ефект.

Как действа?

Бръчките на т.н.хиперкинетични лицеви линии,които се образуват вследствие на мимиката могат да бъдат изгладени чрез релаксиране на дадени мускулни влакна. Инжектирането на ботокс в точно определен мускул или група от мускули предотвратява образуването на бръчки в дадена област или прекратява задълбочаването им,когато вече са се образували.

Естетични корекции
 1. Корекция на гневна бръчка
 2. Корекция на хоризонтални бръчки на челото
 3. Корекция на бръчки тип пачи крак при усмивка около очите
 4. Бъни лайнс – бръчки около носа
 5. Повдигане на устни ъгли
 6. Баркод /Пушачески бръчки
 7. Корекция брадичка – тип лимонена кора
Ботокс за стоматологични цели
 • Бруксизъм и бруксомания – характеризира се с несъзнателно съкращание на дъвкателния мускул по време на физическа активност, умствено напрежение, стрес. В резултат развитието на силата на мускула се развиват редица стоматологични проблеми – изтриване на зъбите, шиечни дефекти, хиперчувствителност, фрактури на корените, счупвания на пломби, дисфункция на темпоромандибуларната става. Инжектирането на ботокс директно в мускула спира нервните импулси към него, което предотвратява нежелателните му движения. Спирайки тези несъзнателни движения пациентите изпитват облекчение – намаляне на болките в челюста.
 • Корекция на гингивална усмивка – причинена от хиперфункция на леватора на горната устна