Мост от металокерамика от SmileHub Varna

Мост от металокерамика


Зъбният мост възстановява липсващи зъби.

Зъбите, съседни на липсващия зъб, се изпиляват за коронки и носят липсващия зъб–те се наричат мостоносители. Изкуственият зъб, който замества липсващия, се нарича мостово тяло.

В зависимост от индивидуалното състояние на всеки пациент, зъболекарят преценява каква неподвижна фиксирана конструкция е подходяща за възстановяването на дъвкателната и естетична функция на зъбите.

Какво представлява зъбният мост от металокерамика?


Металокерамичните мостове се използват в зъболечението от повече от 50 години.
Здравината на материала е доказана с годините и са често използвани от зъболекарите при заместване на липсващ зъб.

При металокерамичния мост металът покрива изпилените зъбни пънчета като първи слой, а отгоре се наслагва естетична керамика, която скрива метала.

При блендкерамичните мостове керамиката е поставена само по предните повърхности на зъбите, а вътрешната им част остава метална.
Този тип мостове са по-евтини от изцяло облечените с керамика.

Благодарение на прецизната работа на нашите зъботехници, с металокерамика създаваме естетични възстановявания, като при изработката на моста се взимат предвид естетичните качества и ситуацията в устната кухина.

Какви са предимствата на металокерамиката?


Основното предимство на металокерамиката пред циркониевите корони е по-ниската й цена. Освен това, металокерамичните мостове ни позволяват сигурно възстановяване на повече липсващи зъби без риск от счупване, за разлика от дългите циркониеви мостове.

Недостатъци на металокерамиката

Често в областта венеца на металокерамичната корона или мост наблюдаваме сивеене и възпаляване на венците. Въпреки че металокерамиката може да бъде естетична, естетиката при циркониевите мостове е по-голяма.

Всеки случай на липсващ зъб е индивидуален и има нужда от различен лечебен подход.

SMILEHUB DENTAL STUDIO
Д-р Недялкова
☎️ Запиши се за безплатна консултация на тел.: 0895900972
📍 гр. Варна, бул. 8-ми Приморски полк 137, бл. 37 вх. А – партер
🅿 Удобен паркинг от задната страна на сградата