Алайнери

Алайнери


Дефектите в зъбите могат да причинят неестетичен външен вид, загуба на самочувствие и увереност, често човек престава дори да се усмихва.
В течение на доста години този проблем се е решавал и продължава да се решава с помощта на брекети.

Прозрачните шини са съвременна алтернатива за изправяне на зъбите и коригиране на захапката-ново поколение незабележими, снемаеми невидими шини, изработени от прозрачен безцветен материал.
Невидимите алайнери са чудесен начин да се сдобиете с изрядно прави зъби без да се притеснявате от това как изглеждате – те са незабележими за околните.

Алайнерите, изработени в Смайлхъб дентално студио подравняват зъбите Ви, генерирайки микродвижения на всеки зъб към желаната позиция в продължение на 3-9 месеца.

В дентално студио Смайлхъб Варна ще Ви запознаем с процеса изправяне на изкривени зъби с алайнери в детайли, ще бъдем до Вас през всяка стъпка от лечението.

NB! За ефективно лечение алайнерите се носят поне 18 часа на ден! При неспазване на тези препоръки зъболекарят Ви не носи отговорност при удължаване на лечението! Това е единственият недостатък на алайнерите. Успехът на лечението зависи и от Вашата отдаденост на крайния резултат и изисква постоянство и желание от страна на пациента!

Алайнери VS брекети?


Основната разлика между алайнерите и брекетите е естетиката.

Алайнери

 1. Напълно незабележимо решение при криви зъби, не предизвикват промени в говора, не пречат на усмивката Ви. Изключително подходящи са при пациенти с високи естетични изисквания, професионална ангажираност или чести пътувания
 2. Лесна хигиена – снемаеми шини. Алайнерите могат да бъдат премахнати преди хранене, преди важна среща или фотосесия.
 3. Не предизвикват нараняване, меки са и не дразнят венците
 4. Имат основно предимство – удобни са, не изискват ограничения в храненето.

Брекети

 1. Повечето хора се срамуват от тях, защото се забелязват от далеч.
 2. Залепени са за зъбите
 3. Често предизвикват наранявания в устната кухина и след премахването им често се забелязват кариеси по повърхностите на зъбите.
 4. Носейки ги, често се съобразяваме какво ще ядем, поради дискомфорт.

Етапи при лечение с алайнери в Смайлхъб Варна


 • Преглед + отпечатък нужни за обстоен анализ на зъбите Ви и предварителна фотосесия
 • Изработване на дигитален анализ – използваме висококачествени и модерни софтуерни технологии, които са способни да изработят перфектните зъбни алайнери чрез дигитален анализ на зъбите Ви. Софтуерът ще се погрижи за точното изчисление на подходящите градуси и наклони, които ще са нужни за преместването на зъбите докато носите алайнерите. Точно изчисляване на броя шини, цена и силите нужни за преместване на зъбите.
 • Представяне на план за лечение на пациента + информация за алайнерите и всичко, което трябва да знаете преди да започнете лечение с тях. Съгласие за започване на лечение и информираност за очакваните резултати.

 • Предоставяне на шините – дългоочакваното начало на лечението – постепенно и неусетно преместване на зъбите към правилната позиция. Носене средно по 18 часа на ден. Подмяна на шините със следващата стъпка през 1-2 седмици.
 • Край на лечението – Продължителност на лечението: стандартно 3-6 месеца. Перфектно подредени зъби с алайнери – без следа от дискомфорт.
 • Следва: Ретенция!

SMILEHUB DENTAL STUDIO
Д-р Недялкова
☎️ 0895900972
📍 гр. Варна, бул. 8-ми Приморски полк 137, бл. 37 вх. А – партер
🅿 СВОБОДНО ПАРКИРАНЕ ИЗВЪН СИНЯ ЗОНА