Безболезнено лечение на кариес

Търсиш безболезнено лечение при зъболекар във Варна?
Имаш панически страх от зъболекар или страх от игли (упойки)? В Смайлхъб Варна дентално студио практикуваме безболезнено лечение на кариес.

Какво е кариес?


Колкото и странно да звучи, кариесът е най-разпространеното заболяване сред хората. Почти няма човек, който не е изпитвал зъбна болка в следствие на кариозна патология. Много теории определят кариеса като патологичен процес, което е доста вярно. Друго определение го описва като инфекциозно заболяване, причинено от мутирали стрептококи (streptokocus mutans). В крайна сметка кариесът се явява като инфекциозен процес, защото за неговото развитие са нужни няколко комплексни фактора. Кариозното заболяване разрушава твърдите зъбни тъкани, като чрез чести киселинни атаки се извличат калциевите йони от емайла на зъба, а в последствие се разлага белтъчната основа в твърдите зъбни тъкани.

Боли ли зъбният кариес ?

Зъбният кариес първоначално не боли. Когато е разположен по дъвкателната повърност или в шиечната област на зъба, той може да реагира на студено, топло или сладко. Когато имаш кариес между зъбите обаче, той е скрит и рядко има чувствителност в зъба. Този кариес се открива при профилактични стоматологични прегледи.

Как се лекува кариес?


Лечението зависи от стадия на болестта. Ако той е ранно диагностициран – в етап на бяло петно, било то активно или неактивно, се провежда медикаментозно лечение, насочено към подобряване на хигиената на пациента и ограничаване на приема на сладки храни.

Започва приложение на препарати, целящи реминерализацията на зъба. Те съдържат калций, флуор, фосфор, магнезий, казеин, фосфати и други съставки, алкализиращи и подпомагащи заздравяването на емайла. Възможно е приложението на флуорни препарати за флуоризиране на местата на белите петна.

Тези лечения се прилагат с успех при деца, които са силно мотивирани.
Когато кариесът е преминал в стадий, след който могат да се прилагат медикаменти, се прибягва до изработването на пломби. При изработването на пломби първо се премахва кариозната тъкан и се прави кухина в зъба с определена форма наречена кавитет.

Тя се създава чрез бързооборотна турбина, обратен наконечник, лазери, абразия. След това се прибягва до пълната дезинфекция на кавитета, посредством различни разтвори. Може да се наложи поставянето на различни лекарствени препарати при дълбок или среден кариес. Последната фаза на лечението е поставянето на подложка и пломба или само на пломба.

Какъв е най-новият метод за лечение на кариес?


Новината, че има лечение на кариес без машинка, без съмнение променя живота на всички хора, които мразят да ходят на зъболекар.

Забрави за непоносимия звук на зъболекарската машинка, за боцкането при поставяне на упойката и дори за досадното устройство, което извежда слюнката. Благодарение на аржентинската изобретателност, сега имаме гел, който премахва кариесите.

Точно така, група изследователи създадоха продукт, който използва като главно активно съединение папаина, ензим от папаята, който помага да се елиминират тези досадни инфекции в зъбите, в резултат на натрупването на бактерии и микроби.

Серхио Коен, професор в Катедрата за интегрална стоматология за възрастни в Университета в Буенос Айрес /UBA/, твърди, че това откритие прави възможно, чрез поставяне на ензимния гел в продължение на две минути той предизвиква дезорганизация, протеолиза на инфектираната тъкан с кариес, неутрализира го и я дезинфекцира. Намаляват се в значителна степен минутите работа със зъболекарската машинка. Тогава възстановяването се извършва както обикновено се прави от зъболекаря (дупката се покрива, за да се предотврати повторното появяване на кариес).

В Смайлхъб Варна предлагаме лечение на зъбен кариес без употреба (или с минимална употреба) на турбина или наконечник. С помощта на този специален ензимен гел разтваряме кариозната тъкан без болка и без панически страх. След като кариозната маса е разтворена ние я отстраняваме безболезнено с помощта на ескаватор (без машинка).

Кога да изберем този метод за лечение на кариес?


Лечението на кариес без машинка е подходящо в следните случаи:

  • кариес при бременност (лечение на кариес без упойка и без болка) Кариесът при бременност е често срещано заболяване, за което вече има безболезнено решение.
  • лечение на кариес при кърмене – премахване на кариес без упойка и без болка.
  • кариес при деца (при кариес на млечен зъб, при кариес на постоянен зъб)
  • страх от зъболекар при деца и при страх от зъболекар при възрастни
  • без значение къде е разположен кариесът – при кариес на преден зъб, при кариес на мъдрец, при кариес на заден зъб

Разбери повече
Запиши се за безплатна консултация за безболезнено лечение на кариес

SMILEHUB DENTAL STUDIO
FREE YOUR SMILE
Д-р Недялкова
☎️ 0895900972
📍 гр. Варна, бул. 8-ми Приморски полк 137, бл. 37 вх. А – партер
🅿 СВОБОДНО ПАРКИРАНЕ ИЗВЪН СИНЯ ЗОНА